Kos deg med fantastiske kokkekurs, foredrag og andre aktiviteter! Her er programmet for årets julemarked. NB. Noen endringer, også når det gjelder tidspunkt, kan forekomme. 

PROGRAM

Lørdag 26. november

 

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Kokkekurs

12.00 - 12.45: Bak med kikertlake

Kikertlake har revolusjonert baking uten egg, og er det noen som kan bake så er det Tiril Holseter fra Instagramprofilen "Veganske fristelser". I dette kokkeurset lærer hun deg om kikertlakens fantastiske egenskaper og viser deg hvordan du kan lage krumkaker, helt uten egg. 

veganske fristelser.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Kokkekurs

13.00-13.45: Lær å lage Veganerguttas sataygryte

Veganergutta kan smak og har nylig gitt ut en helt ny kokebok! På dette kokkekurset lærer du å lage en av deres favorittretter, sataygryte. Den er ganske rask å lage, og passer perfekt for deg som vil ha en god rett du kan trylle fram i førjulstiden eller hvis du skal prøve deg på plantebasert januar.  

Veganergutta.JPG

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Kokkekurs

14.00-14.45: Tamales- meksikansk julemat

Tamales er den skjulte perlen i Mexicos matunivers, men likeledes en selvfølge på ethvert julebord i landet. Her får du en innføring i den relativt innviklede prosessen fra Sylvia Vavik. Hun skal demonstrere og vise hvordan du lager veganske tamales fra bunn!

278111631_5097521020308122_6636568409496854682_n.png

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Kokkekurs

15.00-15.45: Fresh pasta cooking workshop!

Costanza Boschetti will show you how to make the thick spaghetti from Siena (her hometown) called Pici and the famous Orecchiette from Puglia (South Italy) finishing with preparing a black kale pesto that can be used to season the pasta. (This cooking class wil be in English)

profilepict_edited.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Annet

16.30-17.30: Speed-friending

Bli kjent med andre som er opptatt av miljø, mat, dyrevern og eller helse på Oslo Vegetarfestivals speed-friending! Her møter du en og en person i noen minutter hver, kan fortelle litt om deg selv og høre om den andre, før du flytter videre til neste person. 

NB. Begrenset antalll plasser - møt opp i foredragsrommetfra 16.15 for å sikre din plass. 

ovf-grafikk-blank-nyhetsbrev.png

Aktiviteter for barn (lørdag)

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Barnerommet

13.00 - : Fortellerstund for barna

Liv Brita Brodal forteller eventyr, som gir julestemning for barna. Fortellingene passer for barn fra 4 år og oppover.

13:00 Reven og nissen - en fortelling av Astrid Lindgren
13:30 Grisen og levemåten hans - et eventyr av Asbjørnsen og Moe
14:00 Den trofaste hunden - en legende fra Wales
14:30 Bymusikantene i Bremen- et eventyr av brødrene Grimm

Liv2_edited.jpg

Etterfest (lørdag)

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

MAD at BAR

18.30 - 03.00: Etterfest

Bli med på fest lørdag kveld! Vi inviterer besøkende, frivillige, utstillere og andre til Mad at Bar på Vulkan. En kort spasertur fra julemarkedet. Oslo Vegetarfestival har reservert 2 etasje fra kl.18.30 (dørene åpner fra 18.00)  

Baren stenger kl 03:00.
Aldersgrense 20 år

Inngang: gratis

313419286_5709880685738816_3909640394396765007_n.jpg

Søndag 27. november

 

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Kokkekurs

12.00 - 12.45: Lær å lage nydelig nøttestek med Mari Hult

Mari Hult står bak Vegetarbloggen og lager de mest fantastiske retter! Nå kan du lære å lage hennes favoritt-nøttestek, så du kan kose deg skikkelig under julemiddagen! 

2016-02-08-Mari-og-Tobias-100_300ppi_Screen-standard-5_RETOUCHED-1.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Kokkekurs

13.00 - 13.45: Fermenter til jul

Se for deg å kunne sette fram egenfermenterte grønnsaker til julemiddagen eller  julefrokosten, som løfter maten til nye høyder! På dette kurset får du en lynrask innføring fra Vegemama i hvordan fermentere til jul - uansett kjøkkenstørrelse og erfaring. 

VegeMama_0620_31180.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Kokkekurs

14.00 - 14.45: Alkoholfrie juledrinker

Jul er god mat, men også god drikke. På dette kurset lærer du mer om hva som skal til for at en alkoholfri drink skal løfte julemiddagen, hvilke trender som gjelder når det kommer til alkoholfri drikke og du lærer å lage to drinker som passer perfekt til jul. Kurset holdes av Arnt Steffensen, som er kokk og forfatter - blant annet av boken "Fredagsmocktail - Virgin Mojito og andre alkoholfrie drinker". Etter kurset vil Steffensen signere og selge boken utenfor foredragsrommet. 

Profilbilde Arnt Steffensen_edited.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Foredrag

15.30 - 16.15: Plantebasert januar - tar du utfordringen? 

Har du som nyttårsforsett at du skal spise kjøttfritt, vegetarisk eller vegansk i januar? Vil du ha tips, som gjør at du klarer nyttårsforsettet med glans? Eller vil du ha tips til hvordan spise mer plantebasert i hverdagen? Da bør du lytte til dette foredraget. Plantevekst har hjulpet tusenvis av personer spise mer plantebasert, og i dette foredraget deler Camilla Dahlberg, fra Plantevekst, sine beste tips. 

Camilla Dahlberg Norway.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Foredrag

16.30 - 17.15: Hvordan feire miljøvennlig jul

Lurer du på hva slags gaver er mest miljøvennlige? Eller hva med julen som gir størst utslipp? Og vil du ha gode tips til hvordan få en fantastisk, miljøvennlig jul? I dette foredraget deler Emil Beddari, fra Framtiden i våre hender, gode tips til hvordan feire en miljøvennlig jul. 

Emil_Beddari_presse2_edited.jpg

Aktiviteter for barn (søndag)

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Barnerommet

13.00 - : Fortellerstund for barna

Liv Brita Brodal forteller eventyr, som gir julestemning for barna. Fortellingene passer for barn fra 4 år og oppover.


13:00 Reven og nissen - en fortelling av Astrid Lindgren
13:30 Grisen og levemåten hans - et eventyr av Asbjørnsen og Moe
14:00 Den trofaste hunden - en legende fra Wales

Liv2_edited.jpg