top of page

FREDAG

 

7-RETTERS MIDDAG PÅ FUNKY FRESH FOODS

Funky Fresh Foods og Oslo Vegetarfestival inviterer til en nydelig 7-retters middag kvelden før selve festivalen braker løs. Middagen er utviklet av kokkene på Funky Fresh Foods og arrangerer på restauranten i Hausmannsgate 16.

TID: fredag 24. mai fra 19-21
PRIS: 590 kroner per person

 

Det er begrenset antall plasser. Les mer og kjøp billett her.

LØRDAG

ÅPNING

11.00: Offisiell åpning!

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen står for den offisielle åpningen av Oslo Vegetarfestival!

FOREDRAG

12.00: Politisk debatt

Hvordan vil politikerne legge til rette for at vi skal spise mer plantebasert? Hvordan kan vi produsere mer vegetabilsk mat i landbruket? Hvordan ser partiene på vegetarisk mat som en del av løsningen for klimakrisen? Det blir også tid til å spørsmål fra salen. Varighet 45 min.

13.00: Plantebasert – attraktivt, sunt og norsk? Ved Cecilia Midsund Kippe fra Nofima.

Hør hvordan nye og innovative prosesseringsmetoder gir muligheter for nye typer kjøtterstatningsprodukter - basert på norske råvarer! Matforskningsinstituttet Nofima forsker på hvordan man kan produsere plantebaserte matvarer i Norge - av norske råvarer. De kommer til Oslo Vegetarfestival for å fortelle mer om de seneste trendene innen plantebasert mat og lære oss mer om hvordan forbrukerne tenker.

 

14.00: Helseeffekter av plantebasert mat. Ved Dagfinn Aune, PhD og førsteamanuensis.

Hvilken innvirkning har et plantebasert kosthold på forebygging av hjerte- og karsykdommer, kreft, type 2 diabetes og prematur dødelighet? Dagfinn Aune presenterer den nyeste forskningen på plantebasert kosthold og forebygging av sykdom, og hvilke matvaregrupper som ser ut til å være gunstige.

 

15.00: The journey to vegan power. Ved Patrik Baboumian.

In this talk Patrik Baboumian will take you on a journey starting as a 7 year old refugee kid in Germany coming from Iran to becoming Germany's strongest man and deciding to go vegan to stop committing violence against animals. He will highlight his own self doubts on this journey and how he was able to overcome them, publicly breaking some of the most outdated misconceptions about veganism. This talk is in English

KOKKEKURS

12.00: Sykt enkel vegansk hverdagsmat. Ved Mari Hult, Vegetarbloggen.

Trenger det være vanskelig og tidkrevende å lage vegansk mat, og må jeg gå i hundre ulike butikker for å finne råvarene? Svaret fra Mari Hult er et rungende NEI, og beviset får du på dette kokkekurset. I løpet av 45 minutter skal Mari snakke om hvordan du enkelt kan spise vegansk i en travel hverdag, samtidig som hun demonstrerer matlaging i praksis. Mens tiden tikker ned skal hun lage mat fra sin nyeste kokebok «Sykt enkelt – rask vegansk hverdagsmat». Hvor mange retter rekker hun å lage? Hvordan klarer du å spise vegansk med tidsklemma hengende over deg? Kom på kurs så får du se (og smake)!

 

13.00: Veganske kjøttalternativer/vegansk «kjøtt». Ved Thomas H. Olsen, Veganmannen.

Thomas H. Olsen fra bloggen Veganmannen.no vil vise deg forskjellige plantebaserte alternativer til kjøtt. Hvordan tilbereder man tofu, hva er tempeh, hvordan lykkes man med tørket soyaprotein, hvordan bruker man glutenmel og hvor får man kjøpt alle disse råvarene.

14.00: Vegansk meksikansk mat. Ved Sylvia Vavik, Sylvia´s Mexican Kitchen.

Lær deg å lage ekte meksikansk mat fra Yucatan! Dette er et av de mest populære stedene å besøke i Mexcio, velkjent for sine fargerike og smakfulle retter laget av fersk frukt og ferske grønnsaker fra området. På kokkekurset lærer du teknikkene man bruker for å lage Yucatan quesadillas av maismel (glutenfri), fylt med herlige meksikansk hibiscusblomster og frisk sterk salsa - den perfekt comfort food!

15.00: Vegansk grillmat - med tilbehøret som gir det lille, store ekstra! Ved Mia Frogner, Green bonanza og Jane H. Johansen, Veganmisjonen.

Mia og Jane viser deg oppskriftene du trenger for en vellykket grilling. Her blir det blant annet grillburger, grillsalat, smakfulle dressinger og gode praktiske tips for grillfest uten stress! Mia Frogner og Jane H. Johansen er begge matbloggere og kokebokforfattere med flere veganske kokebøker bak seg. I år holder de kurs sammen på Oslo Vegetarfestival for andre gang.

 

16.00: Restefest med Too Good To Go. Ved matredderne i Too Good To Go.

Visste du at noe av det viktigste du kan gjøre for miljøet er å spise opp maten din? Matredderne i Too Good To Go jobber hver dag for at mat skal havne i magen og ikke i søpla. På kokkekurset lærer du hvordan vi kan forvandle slappe grønnsaker, brune bananer, tørt brød eller annet du måtte ha liggende til en deilig restefest!

17.00: Få smaken på en bedre helse. Ved Stephanie Stronegger og Linn Helen Stølen, Sunnhetsbladet.

Noe av det enkleste du kan lage er også noe av det sunneste og mest fristende! Stephanie Stronegger er oppskriftsutvikler, matstylist og holder veganske kokkekurs. Sammen med Linn Helen Støler, klinisk ernæringsfysiolog, viser hun oss hvordan man lager veganske pålegg, spinatvafler, nøtteboller med saus og to fristende sommersalater. 

BARNEOMRÅDET

13.00 – 14.00: Sirkusshow. Ved Nysirkus Pilar.

Klovn og sirkusartist Sergio Pilar kan sjonglere, gå på stylter, trylle og mye mer!

 

12.00 og 15.00: Bananløp. Ved Fairtrade-hovedsstaden. 

Nå kan du delta i årets viktigste, morsomste og mest rettferdige bananløp. Du løper om kapp, så fort du kan, i en Fairtrade-banandrakt! Først i mål vinner! 

13.00 – 16.00: Tegneverksted. Ved «Dronninga er sjefen» 

"Dronninga er sjefen" er en søt faktabok om humlens liv. Tegnet av Helle på fire år, og Angel på ti år. Kom og bli bedre kjent med humlene. Tegnebord, spill og salg av boken. Boken koster kr199 og kr 50 pr. bok går i dag til NOAH!

ANDRE ARRANGEMENTER

12.00 og 15.00: Balkongdyrking - et såkurs for nybegynnere. Ved Camilla Storm fra Nyttige hager.

Dyrk dine egne smaksopplevelser i vinduskarmen eller på balkongen. Et praktisk såverksted, der du vil lære hva frøet trenger for å bli til mat på din tallerken. Alt du trenger er egne hender og et ønske om å lære noe om dyrking. Det du sår og prikler tar du med hjem. Kursene varer i 30-45 min. Det er begrenset med plasser så vær tidlig ute, her gjelder «førstemann til mølla». Kurset arrangeres i workshop-teltet.

12.00-15.00: Fotoboks.

Sett deg i fotoboksen vår og få med deg gøyale bildestriper! Du kan også dele bildene dine rett på sosiale medier.

 

16.15: Styrkekonkurranse. Ved Hege Jenssen.

Vis at også veggiser er sterke! Hvor mange push ups klarer du på rad? Det blir en gutteklasse, en jenteklasse og en veteranklasse for de over 50 år. Vi lover fine premier til vinnerne og noe til alle som deltar. Møt opp i hang out-området for å delta eller heie!

16.30: Møt kjærligheten på speeddating for veggiser.

​På Oslo Vegetarfestivals speeddating treffer du andre single veggiser, men får bare et par minutter til å snakke med hver! Fortell litt om deg selv og bli kjent med den andre, før du flytter videre til neste person. Det er uformelt, ufarlig, hektisk, spennende og utrolig gøy! ​Det er ingen påmelding til speeddatingen, møt opp i foredragsteltet og du vil få tildelt en plass. NB. Begrensede plasser så vær tidlig ute, her er det første mann eller kvinne til mølla! ​Dersom det er nok interesse vil det også settes opp egne grupper for homofile og lesbiske. Etter speeddatingen går de som vil sammen til Oslo Vegetarfestivals etterfest på Vulkan Arena, hvor du kan snakke mer med de fine menneskene du traff på speeddatingen.

17.00 - 02.00 Årets etterfest. Ved LOUD for the animals
Årets etterfest arrangeres på Vulkan Arena, som ligger rett ved siden av Kubaparken. Når du har spist deg god og mett, sving innom på etterfesten for å hygge deg med andre fra festivalen. Bli kjent med nye mennesker (kanskje noen fra speeddatingen?) og kos deg med live musikk. Dørene åpner kl. 17.00 med DJ og live msuikk fra kl. 19.00.


Aldersgrense 18 år. Inngang: kr 99 (eller kr 149 for deg som ønsker å gi kr 50 til Nettverk for dyrs frihet)

 

Kjøp billett her.

FOREDRAG

12.00: Panelsamtale – hvorfor vi satser på vegetarmarkedet.

Det siste året har flere store aktører kastet seg på vegetarbølgen. Hvorfor satser de på vegetarmat nå og hva kan vi vente oss framover? Møt noen av de største aktørene i matbransjen, hør hva de planlegger og spør om det du lurer på. 

 

13.00: V is the new alpha. Ved Patrik Baboumian.

In this talk Patrik Baboumian gives an overview on the health benefits of a plant based lifestyle that led to his continued success as a strength athlete breaking multiple world records after going vegan. This talk is in English.

14.00: Grønt gründerskap. Ved Siri Mittet, Gruten.

Siri Mittet startet gründerbedriften Gruten, som gjør gull av gråstein. Gruten bruker kaffeavfall samlet inn fra virksomheter i Oslo til produksjon av såper og til å dyrke gourmet østerssopp. I dette foredraget forteller hva hun har hun lært siden hun startet opp bedriften og gir gode råd til deg som vil bli en grønn gründer.

 

15.00: Hva kommer vi til å spise i framtiden? Ved Christoffer Ringnes Klyve, Framtiden i våre hender.

Flere selskaper utvikler ny teknologi for å lage plantebaserte alternativer til kjøtt, støttet av kjente personer som Leonardo Di Caprio og Bill Gates. Samtidig jobbes det iherdig med å dyrke kjøtt uten dyr. Hvor langt har de ulike produsentene kommet, og hvilke spørsmål innen etikk og bærekraft reiser den nye teknologien?

16.00: Gode vegetarnyheter. Ved Marie Henriksen Bogstad, fagmedarbeider NOAHs vegetarkampanje 

Den vegetariske snøballen har virkelig begynt å rulle. De store dagligvarekjedene har egne vegetarmerker, frysedisken er full av vegansk iskrem og enhver kafé eller restaurant med respekt for seg selv reklamerer med veganske alternativer. I tillegg skjer det en rekke spennende ting rundt om i verden. I dette foredraget får du de ferskeste vegetarnyhetene og blir oppdatert på alt det positive som skjer, både i Norge og verden. 

KOKKEKURS

11.30: Lunch and learn. Ved Mari Hult, Vegetarbloggen og Robin Sandvik Helland, World Saving Hustle.

Hva spiser veganere til lunch – og hvorfor gjør de det? Matblogger og kokebokforfatter Mari Hult har slått seg sammen med gateaktivist Robin Sandvik Helland for å lage et kokkekurs med både god mat og faglig påfyll. Mari demonstrerer hvordan du kan lage enkle frokost- og lunsjretter, mens Robin holder samtalen gående og tar imot spørsmål fra salen. Lurer du på hvorfor veganere ikke spiser egg, eller lurer du mest på hva du skal ha i omeletten istedenfor? Uansett spørsmål så er dette kurset for deg!

 

13.00: Veganske kjøttalternativer/vegansk «kjøtt». Ved Thomas H. Olsen, Veganmannen.

Thomas H. Olsen fra bloggen Veganmannen.no vil vise deg forskjellige plantebaserte alternativer til kjøtt. Hvordan tilbereder man tofu, hva er tempeh, hvordan lykkes man med tørket soyaprotein, hvordan bruker man glutenmel og hvor får man kjøpt alle disse råvarene.

 

14.00 Rawfood - nyt kake til frokost! Ved Tiril Refsum, Oslo Raw.

Tiril Refsum, grunnlegger og eier av Oslo Raw nyter sjokoladekake til frokost - hver dag. På workshopen viser hun deg hvordan du enkelt kan bringe mer nytelse inn i hverdagen med plantebaserte søtsaker som gjør oss godt. Du vil lære det grunnleggende om rawfood og hvordan du enkelt kan lage de beste rå godsakene hjemme. 

 

15.00 Få inspirasjon til å lage fermentert mat og drikke. Ved Ingerid Øvreås, Den gode jord.
Lær hvordan du lager fermentert mat og drikke som er godt for kroppen! Ingerid Øvreås, klinisk ernæringsfysiolog og eier av Den gode jord helsekostbutikk forteller oss hva vi kan gjøre for å lage et bakteriemiljø i tarmen der de gode bakteriene trives, noe som er viktig for helsen vår. På kurset lærer hun deg ulike teknikker, blant annet hvordan du lager surkål

16.00 Fine dining. Ved Camilla Glanfield og Andreas Blatsoukas, Funky Fresh Foods.

Hvordan lager man sofistikerte retter som på de beste "fine dining"-restaurantene? Lær av de to profesjonelle kokkene Camilla Glanfield, kjøkkensjef på Funky Fresh Foods i Oslo med erfaring fra Tian i Wien, Lucky leek i Berlin og Matthias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm, og Andreas Blatsoukas med erfaring fra ulike restauranter i Europa, og fra Maaemo her i Oslo. De tar utgangspunkt i den litt beskjedne selleriroten og bruker teknikker og kunnskap fra restauranter og bestemors kjøkken til å vise hvordan man kan skape intense smaker og ulike teksturer. Til slutt viser de noen enkle triks og knep som løfter platingen av retten til et nytt nivå! Et kurs for deg som vil imponere deg selv og dine vegan-kritiske svigerforeldre. Kurset er på engelsk.

 

17.00: Vegansk meksikansk mat. Ved Sylvia Vavik, Sylvia´s Mexican Kitchen.

Lær deg å lage ekte meksikansk mat fra Yucatan! Dette er et av de mest populære stedene å besøke i Mexcio, velkjent for sine fargerike og smakfulle retter laget av fersk frukt og ferske grønnsaker fra området. På kokkekurset lærer du teknikkene man bruker for å lage Yucatan quesadillas av maismel (glutenfri), fylt med herlige meksikansk hibiscusblomster og frisk sterk salsa - den perfekt comfort food!

BARNEOMRÅDET

12.00 – 15.00 Ansiktsmaling

Bli malt som ditt yndlingsdyr hos våre flinke ansiktsmalere Lea Hiorth og Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen!

12.00 og 15.00 Bananløp. Ved Fairtrade-hovedsstaden.

Nå kan du delta i årets viktigste, morsomste og mest rettferdige bananløp. Du løper om kapp, så fort du kan, i en Fairtrade-banandrakt! Først i mål vinner! 
 

13.00 -14.00 Sirkusshow. Ved Nysirkus Pilar.

Klovn og sirkusartist Sergio Pilar kan sjonglere, gå på stylter, trylle og mye mer!

ANDRE ARRANGEMENTER

14.00 – 15.30: Plantebyttemarked. Ved Hanne Engebret fra Drabantbybruket.

Vi trenger ikke bo på landet eller ha en stor hage for å knytte oss nærmere til naturen. Har du en liten balkong kan du dyrke tomatplanter, har du en vinduskarm er det nok plass for å dyrke hjemmesådde urter! Kom til plantebyttemarkedet med noen planter du har for mye av og bytt disse med noe spennende som andre har dyrket frem. Hanne Engebret arrangerer plantebyttemarkedet og kan også gi deg tips og råd til dyrkingen din. Markedet er i workshopteltet. Begrenset antall plasser, her gjelder førstemann til mølla.

SØNDAG

Val2.png
Grisar.png
Fiskar2.png
Kycklingar.png

BEGGE DAGER

HANGOUT-OMRÅDE

11.00 - 18.00: Slapp av og treff andre i hangout-området.

I år blir det et eget hangout-område på Oslo Vegetarfestival hvor du kan sette deg og snakke med andre hyggelige mennesker på festivalen. Her vil du også møte folk fra Veggispreik - Opplysningskontoret for MatGlede (OMG!) og Norsk vegansamfunn, som arrangerer alt som skjer området.

Kom for å slappe av på saccosekker, strandstoler og sofaer, og slå av en prat med likesinnede.

Det vil også bli intervjuer av en rekke inspirerende personer, matbloggere, influensene og aktivister som jobber for å fremme grønne valg og en dyrevennlig livsstil. På hangout-området er det også konkurranser, kaffe, testing av veganske produkter og smaksprøver.

For et oppdatert program på hangout-området følg med her.

bottom of page